De jaren '90: vooral organisatorische hoogtepunten
De jaren ’90 begonnen zeer goed, want als kleine club werd D.T.B.J. geselecteerd om de 49ste Nationale Bijeenkomst in ’91 in te richten. Hopen werk, maar het werd een succes. Bijna 5000 deelnemers, waaronder een aantal prominenten als ministers Dewael en Sauwens, Nationaal Voorzitter Vallée en Burgemeester Vangronsveld, passeerden de inschrijftafels. De 6de en 7de juli waren echte hoogdagen voor het wielertoerisme in Limburg en voor de club.
Twee jaar later, in 1993, werd de club door “Het Belang van Limburg” gevraagd om de Koninginnerit in te richten voor de Ronde van Limburg voor Liefhebbers met start en aankomst in Lanaken, op Pinkstermaandag, 31 mei ’93. Ook dit werd weer een succes. Aan de aankomst waren er meer dan 5000 toeschouwers.
Na 1993 draaide de club verder met 15 à 20 leden. Weer kregen we nieuwe kledij, in 1995, gesponsord door Eycken Meubelen in Herderen en Dicogel in Staden. Ook werden heel wat prestaties neergezet: in die jaren haalde de clubkampioen steevast 10.000 km, met als absoluut hoogtepunt in 1993 de ruim 35.000 km van clubkampioen Henri Welkenhuyzen uit Zutendaal, die daarmee 4 in Limburg werd.
De club kreeg een nieuw elan, doordat er geïnvesteerd werd in vernieuwing op structureel-organisatorisch vlak. Het bestuur werd uitgebreid en verjongd, wat resulteerde in heel wat nieuwe ideeën en realisaties. De gevolgen bleven niet uit: op organisatorisch vlak werd gestart met een fietshappening voor iedereen (1997), de klassieker Rekem-Francorchamps-Rekem werd aan de nieuwe ontwikkelingen aangepast, er werd in 1999 gestart met een grootse mountainbike-organisatie waar jaarlijks altijd meer sportievelingen aan deelnemen, maar ook intern werd het clubkampioenschap gemoderniseerd, het fietsprogramma uitgebreid, gemoderniseerd door speciale ritten en een weekend in het buitenland. In 1998 was D.T.B.J. de eerste wielertoeristenclub in Limburg met een eigen website.