Wij blikken terug op de organisatie van de fantastische 12de editie MTB Classic in Maasmechelen.

terril

Dfoto inschrijving 150x150e weergoden waren ons goed gezind en hebben ons met zon overladen. De koude hebben wij er graag bij genomen, want eens men op het parcours zat werd men er niets meer van gewaar! 
Jullie waren zeer talrijk en met bijna 2000 fietsvrienden onderweg voor een grote portie “in”spanning ????, avontuur en lef. Jullie hebben gezorgd voor de beste editie ooit!
Men kon zich al vanaf 8u inschrijven en om 10u waren er al 1100 (!!!) fietsers ingeschreven. Om even kort te schetsen … elke minuut werden er 9 mensen ingeschreven (dat zijn 3 per inschrijfpunt per minuut!). Hiervoor verdienen onze ladies een hele dikke pluim, vinden jullie ook niet?

Wij mochten ook via mountainbike.be reacties ontvangen:


Dirty Mountainbiker schreef:

Goede organisatie en goede bevoorrading!
Deze tocht is één van de mooiste en tofste parcours die je kunt rijden in Belgie wat een natuur zeg en zo een mooie vergezichten. Ook verschillende profrenners aan de start van topsport vlaanderen, Dylan Groenewegen lotto jumbo NL, etc..

Fab4Ever schreef:

Ik rij normaal alleen hier in het Waasland, dus altijd vlak en modderploeteren, maar omdat ik al enkele jaren de goede commentaren over Maasmechelen las, ik wel eens zo'n terril van dichtbij zou willen zien, en er superweer voorspeld was, heb ik mijzelf dit jaar getracteerd op een uitstapje naar het verre Limburg. Anderhalf uur met de auto, pff het is niet mijn ding (en achteraf nog eens 1,5 uur naar huis).
Maar ik heb het mij zeker niet beklaagd! Dat ik geen klimmer ben, dat wist ik wel. Ik heb het dan ook op mijn gemak gedaan. Dalen kon ik wel, dacht ik, maar als het technisch wordt, is dat toch andere koek.
Voor ik aan de bevoorrading kwam, heb ik verschillende keren gedacht dat mijn kilometerteller niet werkte. Het ging maar niet vooruit. Maar de tweede helft was zo voorbij. De terril was nog de makkelijkste helling van de dag. Maar wat een panorama! 
Ik hoorde dat er meer dan 1900 starters waren, maar toch moest er nauwelijks in file worden gereden op de smalle paadjes. Daar kunnen we bij ons in de streek trouwens ook alleen maar van dromen: 55 km en ik denk minder dan 5 km verharde weg! Super! Ook nog een goede bevoorrading met heel lekkere warme tomatensoep met balletjes.
Misschien kom ik volgend jaar wel weer.

Creere schreef:

Hier ook een verplaatsing van een uur met de auto maar dat was het allemaal wel waard. 1ste keer hier komen rijden dus kan geen vergelijking maken met vorige edities. Zaten toch wel enkele pittige klimmetjes in en de bevoorrading was OK voor mij. 
Chapeau aan de organisatie.


bevoorrading 1 300x225Aan de bevoorrading was het bij momenten enorm druk.

Maar met een volle bemanning konden wij de grote hongerige/gemotiveerde bende goed helpen.

Er was voldoende voor iedereen van wafels en fruit tot warme soep.  Voor iedereen wat wils.

Na de rit kon men zich gaan opwarmen in de kantine. Het was er blijkbaar heel goed vertoeven want daar was op het einde van de avond alles gewoonweg op!!! Ja hoor, je leest het goed.

Hier een woordje van onze secretaris Guy:

Na zo’n succes met zoveel deelnemers was er niet veel meer te kiezen voor de laatste deelnemer: spa bruis: op; gewoon bier: op; sterke bieren: alle blonde Choufkes en Gummarus was op. En ook de bijgehaalde bakken Chouf waren op; vlaai, soep, broodjes en hotdogs: alles was op. De repen van Decathlon waren op. Maar er waren nog iets meer dan 50 inschrijfkaarten over van het ongelofelijke aantal van 2050 meegekregen kaarten.

Velen reden mis... op het einde. Er hing geen pijl meer van het fietspad naar de zaal/boog. Heel wat fietsers reden daar rechtdoor! Waren ze zo gefocust op pijlen, of waren ze zo kapot dat ze niet meer de startplaats met de boog herkenden?

gevallen 1 300x200Ook dit jaar konden wij rekenen op geweldige foto’s van Connie Sinteur. Ze heeft zich op de beste plaatsen gepositioneerd om zo onze lefgozers op de gevoelige plaat te leggen. Gelukkig waren er maar 3 calamiteiten en is alles goed verlopen. 

De schoonheid van de natuur met enkele mooie uitzichten in Limburg werd vastgelegd.

 natuur 2 768x399

natuur 1 768x512
natuur 1 768x512


Ook mochten wij enkele sportvedetten verwelkomen, zoals Johan Vansummeren, Jelle Vanendert, Dylan Teuns, ... Dylan Groenewegen en Maarten Wijnants waren ook van de partij.

sport
sport

 

els1 225x300laila1 300x201En Johan, die schitterde in zijn shirt van zijn eigen cycling holidays natuurlijk ????.

Mocht je nog geen plannen hebben voor 2019 en je wilt voor 1 keer eens niet in Spanje gaan fietsen?

Kijk dan zeker eens op zijn pagina, je vindt er zeker iets naar je zin en zon gegarandeerd!!!

jvs-cyclingholidays.com/

 

Wat ook heel leuk was om waar te nemen was dat er ontzettend veel jeugd aanwezig was. Het doet deugd om te zien dat zij niet steeds achter de computers zitten maar ook de vrije natuur induiken met hun fietsje!   Dit jaar was er zelfs een fietsschool aanwezig.

jeugd
jeugd

 

En de vrouwen mogen wij natuurlijk ook niet vergeten hé. Girlpower alom!!!! En voor iedereen die zich afvroeg waarom er dames met een ruitjeshemd (lumberjack) rondreden … Dat waren de ladies van Café Coureur die op hun beurt de gravel ride van 28/12 in de spotlights willen zetten … Dat is goed gelukt hé ????.

dames
dames

 

Aan iedereen bedankt om zo voltallig te zijn en dit evement succesvol te maken.

Noteer alvast de volgende data in jullie agenda:
Rekem-Francorchamps-Rekem op 15 juni 2019 (50e keer - jubileumeditie!) en onze 13e MTB Classic op 16 november 2019!

                                                                                       

 Mesjeu2-300x183.png                                                                             baillien90.png